Thomas van Andel

Thomas van Andel

Thomas van Andel is werkzaam voor het Slimmernetwerk. Van huis uit is hij politicoloog. Daarnaast studeerde hij enige tijd Bestuurskunde en volgde filosofievakken aan de Universiteit Leiden. Voor zijn master Politieke Psychologie, Sociologie en Media hield hij zich vooral bezig met de gepercipieerde relatie tussen politieke partijen en politieke thema’s. 

Eerder werkte Thomas bij een intermediair op het gebied van kennisdeling en kennisvalorisatie. Zijn werkzaamheden lagen binnen het domein van onderzoeksprogrammering voor onderwijs en overheid. Na zijn studie begon hij bij de Kafkabrigade, een adviesbureau op het gebied van bureaucratiebestrijding. Daar werkt hij nog steeds twee dagen in de week.

Tijdens zijn studie en bij eerdere werkgevers ontwikkelde Thomas een brede interesse voor kennisdeling en innovatie binnen de publieke sector. Meer specifiek is hij gemotiveerd om disfunctionele hiërarchische verhoudingen binnen de overheid op te sporen en te doorbreken.

In zijn vrije tijd is Thomas vooral bezig met het opnemen van experimentele elektronische muziek. Dit doet hij het liefst met iconische synthesizers uit de jaren tachtig en negentig. Verder werkt hij aan zijn Spaans en koestert de hoop om nog eens voor langere tijd in Zuid-Amerika te verblijven. Een eerste stap heeft hij gezet met een rondreis door Colombia. Hij maakte eerder reizen naar Zuid-Afrika en Cambodja. 

>>> Lees hier alle opiniestukken van Thomas

mensen

Thomas van Andel

Adviseur voor het Slimmernetwerk en de Kafkabrigade.

Tags:

overheid

Projecten:

opinie

De Kafkabrigade als inspiratiebron voor Kennisland

08/05/2013

Een eerste verkenning naar de ontstaansgeschiedenis van de Kafkabrigade en het onderzoek van Jorrit de Jong als...